Arjessa mukana - Arjessa tukena

Sinun edunvalvojasi

Täällä on

Karin haastattelut, artikkelit ja kirjoitukset

Tässä on teesejäni, teemojani sekä kannanottojani päivänpolttaviin asioihin.
Arkistosta löydät vanhemmat teesit ja kannanotot Lue lisää > Karin haastattelut Lue tästä >

 

 

"Työtunteja ja palkkoja ei tulisi nähdä kuluna, vaan investointina kaupan tuotteiden saavuuden parantamiseksi ja asiakaspalvelun parantamiseksi."

Haastattelut:

- Hesarin haastattelu 23.2.2017:
http://www.hs.fi/talous/art-2000005099970.html

- 27.11.2012 YLE Tampere:
http://yle.fi/uutiset/kauppa-_ja_kioskityon_riskit_kasvavat/6391528

"Niin ikään todistajan suojaamisessa kaupan työntekijät näkevät paljon parantamista.

- Olen kuullut kertomuksia siitä, että vaikka oikeussalissa saisikin todistaa nimettömästi sermin takaa, niin odotustiloissa joutuu kuitenkin kohtaamaan rikoksentekijän. Se ei ole mukava tilanne.

Kari Peltovirran mukaan todistajan käytöstä voitaisiin luopua kokonaan silloin, kun aukoton näyttö saadaan muutoinkin, esimerkiksi tarpeeksi hyvästä valvontakameran tallenteesta."

Edustajistoon laatimani kannatettu aloite on saatavissa kokonaisuudessaan sähköpostitse pdf-tiedostona - kirjoita alueluottis (a) gmail.com!  


- Vuonna 2009 alkanut Euromarket-ketjun alasajo on loppusuoralla. Lohdullista on edes se, että ukilaisista ainakin neljällä on jo uusi työpaikka tiedossa.

Useiden yt-neuvotteluiden vuosia kestänyt putki on omalta kohdaltani viimein päättynyt. On kurjaa, että ketjujohto ei saanut marketteja kannattavaksi 2000-luvulla, vaan ketju jouduttiin alasajamaan ja henkilöstö irtisanomaan. Onneksi valtaosa loppumisista meni liikkeenluovutuksina, eli uusi yritys otti henkilöstön vanhoina työntekijöinä vastaan. Työttömiä ei montaakaan tietääkseni onneksi tullut. Ikävä vaan tässä on tullut ja tulee lisää vanhoja tuttujaan ja työkavereitaan... lue lisää ->

 

Puheet:

1.5.2015 - Avauspuheenvuoroni työväen vappujuhlassa Lue puheeni tästä >

2012 SAK valtuusto syksy - puheeni solidaarisesta palkkapolitiikasta Lue puheeni tästä >

2012 SAK valtuusto syksy - puheeni työpaikkojen turvallisuuden lisäämisestä Lue puheeni tästä >

SAK:n valtuuston puhe

Tässä 23.-24.5.2012 SAK:n valtuustossa pitämäni puhe, jossa korostin euromääräisten korotusten olevan solidaarista palkkapolitiikkaa; ei syrji matalapalkkaisia ja naisvaltaisia aloja kuten prosenttikorotukset. Yleiskeskustelussa pamilaiset pitivät kahdeksan kaikenkaikkiaan 28 puheenvuorosta - hyvä me! Lue puhe tästä >

 

Teemat:

- Liittokokouskausi 2015-2019 - ajatuksiani palvelualojen työntekijöiden parhaaksi
Kokoaikatyö tulee olla ensisijainen vaihtoehto, palkkaus saatava lisävastuiden ja moniosaamisvaatimusten mukaiseksi, palvelualojen arvostusta nostettava sekä yhteiskunnan palveluiden, perhe- ja työelämän yhteensovittamista mahdollistettava enemmän.
PAM-lehden laatima vaalimainos pdf:nä ->

- Edustajiston vaalien 2010 Teemat: Haluan jatkaa aktiivista vaikuttamista jäsenten asioissa edustajistossa. Keskeisinä näen pamilaisten alojen palkkauksen korjaamiset tes-neuvotteluissa; peruspalkka korkeammaksi, vaativamman tehtävän sijaisuuslisä tulee maksaa heti tuurauksen alusta ja kaupan lisäpalveluista tulee saada erillinen vastuulisä. Kokoaikatyö pitää olla ensisijainen vaihtoehto. Linkki ammattiosaston lehteen tästä>. Nämä teemat ja ajatukseni ovat edelleenkin ajankohtaisia!

 

Kannanotot: